شیراز- شهرک گلستان

09051187273

آیا کره فاسد می‌شود؟

نحوه نگهداری کره تأثیر زیادی بر مدت زمان ماندگاری آن دارد. کره در مقایسه با بسیاری از دیگر محصولات لبنی تازه، مدت زمان بیشتری دوام می‌آورد—اما در نهایت فاسد می‌شود. نوع کره‌ای که استفاده می‌کنید و نحوه نگهداری آن، نقش مهمی در ماندگاری و اینکه آیا کره فاسد میشود دارد.

چطور کره فاسد می‌شود؟

ترکیب چربی بالا و آب کم در کره به‌عنوان مانعی برای ورود هوا عمل می‌کند و شرایط نامناسبی برای رشد باکتری‌ها ایجاد می‌کند که منجر به فساد می‌شود. اما چربی موجود در کره ممکن است اکسید و فاسد شود. این فرآیند اکسیداسیون ساختار مولکول‌های چربی را تغییر میدهد. و بر طعم، بو، بافت و رنگ کره تأثیر می‌گذارد.

چگونه کره فاسد را تشخیص دهیم؟

در ادامه نکاتی برای تشخیص تازگی کره آورده شده است:

  • تغییر رنگ یا کپک: کره به‌مرور زمان تیره‌تر می‌شود و ممکن است بافت آن دانه‌دانه به‌نظر برسد.
  • بوی ناخوشایند: بوی ترش یا بوی شبیه به پنیر آبی، سرکه یا پاهای بدبو، می‌تواند نشانه فساد باشد. این بو عمدتاً ناشی از ترکیب طبیعی موجود در کره به نام اسید بوتیریک است که با گذشت زمان تجزیه می‌شود.
  • طعم بی‌مزه یا تلخ: اگر کره کاملاً فاسد نشده باشد، ممکن است فقط طعم خود را از دست بدهد، اما اگر فاسد شده باشد، طعمی ترش، تند یا تلخ خواهد داشت. (نگران نباشید—مقدار کمی از کره فاسد احتمالاً شما را بیمار نمی‌کند.)

آیا می‌توان کره را پس از تاریخ انقضا مصرف کرد؟

بسته‌های کره دارای تاریخ انقضا هستند، اما اگر ظاهر، بو و طعم کره هنوز خوب باشد، می‌توان آن را پس از این تاریخ نیز مصرف کرد. این تاریخ‌ها که عمدتاً توسط خرده‌فروشان برای چیدمان در قفسه‌ها استفاده می‌شوند، معمولاً نشان‌دهنده اوج کیفیت کره هستند و لزوماً نشان‌دهنده ایمنی غذایی نیستند.

چگونه کره را نگهداری کنیم تا دوام بیشتری داشته باشد؟

در یخچال:
  • کره را در بسته‌بندی اصلی خود نگهداری کنید. اگر بخشی از کره باز شده است، آن را با پلاستیک یا فویل محکم بپوشانید و در یک ظرف دربسته قرار دهید تا از اکسیداسیون جلوگیری کنید.
  • کره را در سردترین قسمت یخچال نگهداری کنید (معمولاً در پایین‌ترین قفسه و نزدیک به عقب) و از قرار دادن آن در درب یخچال که کمتر سرد است، خودداری کنید.
  • کره شور تا ۵ ماه و کره بی‌نمک تا ۳ ماه در یخچال دوام می‌آورد. کره بازشده تا ۲ ماه قابل نگهداری است.
فریزر:
  • کره را می‌توانید تا ۱ سال در فریزر نگهداری کنید، اما پس از این مدت کیفیت آن کاهش میابد و طعم و بافت آن تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
  • برای یخ‌زدایی، کره را حداقل ۶ تا ۷ ساعت قبل از استفاده به یخچال منتقل کنید.
دمای اتاق:
  • USDA توصیه می‌کند که کره را بیش از ۱ یا ۲ روز در دمای اتاق نگهداری نکنید. پس از این مدت، به‌ویژه کره‌های بدون نمک، ممکن است طعم ناخوشایندی پیدا کنند.
  • اگر دمای آشپزخانه شما بالای ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۷۰ درجه فارنهایت) است، بهتر است کره را در یخچال نگهداری کنید.

چگونه کره‌های خاص را نگهداری کنیم؟

کره‌های سنتی و دست‌ساز که از شیر گاوهای تغذیه‌شده به‌صورت طبیعی تهیه می‌شوند، معمولاً خوش‌طعم‌تر، زردتر و مغذی‌تر از کره‌های صنعتی هستند. به‌ویژه کره‌های تهیه‌شده از شیر گاوهای تغذیه‌شده با علف، سرشار از اسیدهای چرب امگا، ویتامین A و بتاکاروتن هستند.

  • کره کشت‌شده (Cultured Butter) حاوی پروبیوتیک‌های مفید برای روده است و طعمی پیچیده و تند دارد.
  • برای نگهداری این کره‌ها، دستورالعمل‌های روی بسته‌بندی را دنبال کنید، زیرا تفاوت‌های زیادی بین این محصولات وجود دارد.

برای مطالب بیشتر وبلاگ نیمگل را مشاهده نمائید.