در حالی که کره بادامزمینی عمر مفید طولانیای دارد، روغنهای موجود در آن در نهایت فاسد میشوند. نوع کره بادامزمینی که میخرید و نحوه نگهداری آن تفاوت زیادی ایجاد میکند. مقدار بالای چربی و رطوبت کم در کره بادامزمینی از رشد میکروارگانیسمهایی مانند باکتری و کپک جلوگیری میکند و این عوامل نقش کلیدی در طولانی شدن عمر مفید آن دارند. اما آیا کره بادام زمینی فاسد میشود؟ برخی از محصولات کره بادامزمینی حاوی مواد افزودنی هستند که ماندگاری آن را بیشتر میکنند، در حالی که برخی دیگر چنین موادی ندارند و ممکن است سریعتر فاسد شوند. بنابراین، اگر یک شیشه کره بادامزمینی برای ماهها (یا بیشتر!) در کابینت شما مانده است، بهتر است قبل از مصرف دوباره به آن فکر کنید. در اینجا هر آنچه را که باید بدانید تا کره بادامزمینی شما همیشه خوشمزه بماند، آوردهایم.
کره بادامزمینی چیست و چگونه ساخته میشود؟
در سادهترین حالت، کره بادامزمینی از بادامزمینیهای برشته و پوستکنده تشکیل میشود که آسیاب میشوند و به یک خمیر غلیظ و مغذی تبدیل میشوند. برای کره بادامزمینی ترد، پس از آسیاب شدن، تکههای بادامزمینی خرد شده به آن اضافه میشوند. بسیاری از انواع کره بادامزمینی حاوی مواد دیگری مانند شیرینکنندهها، تثبیتکنندهها و روغنهای هیدروژنه هستند که به عنوان مواد نگهدارنده عمل کرده و از جدا شدن روغن درون شیشه جلوگیری میکنند.
انتخاب کره بادامزمینی از میان برندهای مختلف میتواند گیجکننده باشد، اما شناخت اصطلاحات روی برچسبها کار را سادهتر میکند. طبق استانداردهای سازمان غذا و دارو (FDA)، برای اینکه محصولی تحت عنوان “کره بادامزمینی” فروخته شود، باید حداقل ۹۰٪ از آن بادامزمینی باشد. سایر مواد میتوانند شامل نمک، شکر و روغنهای گیاهی کاملاً هیدروژنه باشند. اما اگر محصولی بیش از ۱۰٪ از این مواد اضافی را داشته باشد یا حاوی طعمدهندهها، نگهدارندهها یا افزودنیهای دیگر باشد، باید با عنوان “اسپرد کره بادامزمینی” فروخته شود.
کره بادامزمینیهای طبیعی که فقط شامل بادامزمینی و نمک میباشند، در هنگام نگهداری جدا میشوند و قبل از مصرف نیاز به هم زدن دارند. در حالی که کره بادامزمینیهای معمولی علاوه بر این دو ماده، دارای شکر، روغنهای هیدروژنه و سایر تثبیتکنندهها هستند که مانع از جدا شدن روغن درون شیشه شده و نیاز به هم زدن ندارند.
کره بادامزمینی چه مدت ماندگاری دارد؟
همیشه تاریخ انقضای درجشده روی شیشه را بررسی کنید و در صورت انقضای آن، محصول را دور بیندازید. اما به طور کلی، میتوانید از این راهنما برای مدت نگهداری انواع کره بادامزمینی استفاده کنید:
- یک شیشه باز نشده از هر نوع کره بادامزمینی ۶ تا ۹ ماه در دمای اتاق ماندگاری دارد.
- کره بادامزمینی معمولی پس از باز شدن ۲ تا ۳ ماه در دمای اتاق قابل نگهداری است.
- یک شیشه باز شده از کره بادامزمینی طبیعی ۳ تا ۴ ماه در یخچال ماندگاری دارد.
- کره بادامزمینی معمولی باز شده تا ۶ ماه در یخچال دوام میآورد.
چگونه بفهمیم کره بادامزمینی فاسد شده است؟
بوی کره بادامزمینی و ظاهر آن میتوانند نشانههایی از فساد باشند. کره بادامزمینی فاسد معمولاً بویی تند، تلخ، فلزی یا صابونی دارد. همچنین ممکن است تیرهتر شود و بافتی سفت و خشک پیدا کند. در مواردی، ممکن است کپک نیز روی آن ظاهر شود. اگر هر یک از این علائم را مشاهده کردید، شیشه را دور بیندازید.
اگر کره بادامزمینی فاسد بخورم چه میشود؟
روغنهای فاسد در کره بادامزمینی طعمی ناخوشایند دارند که با اولین لقمه متوجه آن خواهید شد. اگرچه مصرف کره بادامزمینی فاسد ممکن است باعث ناراحتی گوارشی شود، اما معمولاً منجر به بیماری جدی نمیشود. بهترین راه این است که اگر طعم آن غیرعادی بود، بلافاصله تف کنید و از خوردن آن خودداری کنید.
چگونه کره بادامزمینی را نگهداری کنیم تا ماندگاری بیشتری داشته باشد؟
بهترین روش برای نگهداری کره بادامزمینی بستگی به نوع آن دارد—طبیعی یا معمولی—اما همیشه برچسب محصول را بررسی کنید. اگر دستور داده شده که پس از باز شدن باید در یخچال نگهداری شود، حتماً این کار را انجام دهید.
کره بادامزمینی معمولی:
این نوع کره بادامزمینی که نیاز به هم زدن ندارد، حاوی مواد افزودنی است که از رشد میکروبی جلوگیری کرده و مانع از جدا شدن روغن میشود. آن را در مکانی خشک، خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. همچنین از قرار دادن آن در نزدیکی منابع گرمایی مانند فر یا توستر خودداری کنید. اگر در منطقهای گرم و مرطوب زندگی میکنید یا میخواهید عمر آن را طولانیتر کنید، میتوانید آن را در یخچال نگهداری کنید.
کره بادامزمینی طبیعی:
برای حفظ طعم و تازگی کره بادامزمینی طبیعی که فقط شامل بادامزمینی و نمک است، بهتر است آن را پس از باز شدن در یخچال نگهداری کنید. چون این محصولات فاقد مواد نگهدارنده هستند، چربیهای طبیعی آنها در دمای اتاق بهسرعت فاسد میشوند.
برای مطالب بیشتر وبلاگ نیمگل را مشاهده نمائید.