اگه دنبال یه کیک تولد بدون گلوتن هستی ولی میخوای بافت و طعم فوقالعادهای داشته باشه، این دستور مخصوص خودته! یه کیک زرد کلاسیک با بافت نرم و کرهای، که با یه خامه کرهای خوشمزه کامل میشه. حتی میتونی با رنگ، پاشیدن اسمارتیز یا پوست پرتقال خوشعطرش کنی.
📝 مواد لازم برای کیک:
- ۲ و ½ پیمانه آرد بدون گلوتن (دستورش پایینتر هست)
- ۲ و ½ قاشق چایخوری بکینگپودر بدون گلوتن
- ½ قاشق چایخوری نمک
- ¾ پیمانه کره نرم شده
- ۱ و ¾ پیمانه شکر
- ۳ عدد تخممرغ در دمای محیط
- ۱ و ½ قاشق چایخوری وانیل بدون گلوتن یا پوره وانیل
- ۱ و ¼ پیمانه شیر
🧁 مواد لازم برای خامه کرهای (Buttercream):
- ۱ پیمانه کره نرم شده
- ۴ پیمانه پودر قند بدون گلوتن
- ۳ قاشق غذاخوری خامه پرچرب
- ۱ قاشق چایخوری وانیل بدون گلوتن
- یه ذره نمک
- ۱ قاشق چایخوری پوست پرتقال رنده شده (اختیاری)
🌾 دستور تهیه آرد بدون گلوتن خانگی:
- ۳ پیمانه آرد برنج سفید
- ۳ پیمانه نشاسته سیبزمینی
- ۲ پیمانه آرد سورگوم (یا آرد بدون گلوتن جایگزین)
- ۴ قاشق چایخوری زانتان گام
همه رو مخلوط کن، توی ظرف دربسته نگه دار. تا ۳ ماه قابل نگهداریه.
👩🍳 طرز تهیه کیک:
- فر رو روی ۱۹۰ درجه سانتیگراد (۳۷۵ فارنهایت) گرم کن. قالبهای گرد ۲۰ یا ۲۳ سانتیمتری رو چرب کن و کمی از آرد بدون گلوتن روش بپاش.
- توی یه کاسه متوسط، آرد، بکینگپودر و نمک رو مخلوط کن.
- در کاسه بزرگ، کره رو ۳۰ ثانیه با همزن بزن. شکر رو کمکم اضافه کن و ۲ دقیقه دیگه بزن.
- تخممرغها رو یکییکی اضافه کن و بعد از هرکدوم خوب بزن. وانیل رو اضافه کن.
- مخلوط آرد و شیر رو به تناوب به مخلوط اضافه کن و با سرعت پایین هم بزن تا فقط ترکیب شه.
- مواد رو بین دو قالب تقسیم کن.
- بزار تو فر:
- برای قالب ۹ اینچی (۲۳ سانتیمتری): ۲۰ تا ۲۵ دقیقه
- برای قالب ۸ اینچی (۲۰ سانتیمتری): ۳۰ تا ۳۵ دقیقه
- بعد از پخت، ۱۰ دقیقه تو قالب خنک کن، بعد خارج کن و کامل روی توری بذار تا سرد شه.
- با خامه کرهای تزئین کن و روی کیک اسمارتیز یا اسپرینکلز بریز.
🎉 نکات اضافی برای شخصیسازی:
- برای کیک رنگینکمانی، ½ تا ¾ پیمانه اسمارتیز یا شکلات رنگی به خمیر اضافه کن.
- برای نسخه پرتقالی، ۲ قاشق چایخوری پوست پرتقال به مایه اضافه کن.
📊 ارزش غذایی تقریبی (برای هر برش از ۱۲ برش):
- ۶۷۷ کالری
- ۳۱ گرم چربی
- ۹۹ گرم کربوهیدرات
- ۴ گرم پروتئین
برای مطالب بیشتر وبلاگ نیمگل را مشاهده نمائید.